Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert van Marwijk ziet WK kansen weer groeien

Geplaatst opdinsdag 16 november 2021 - 16:48

Bert van Marwijk ziet de kansen op deelname aan het WK voetbal met de Verenigde Arabische Emiraten weer groeien na een cruciale zege op directe concurrent Libanon.

Een benutte strafschop, vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd, zorgde voor de 1-0 overwinning en dus blijft de droom op weg naar Qatar levend. Het was de eerste overwinning in deze fase van de kwalificatie.

Play-offs
Door die overwinning staat de ploeg van de ervaren trainer uit Meerssen nu op de derde plaats in groep 3 van de Aziatisch kwalificatie. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het WK voetbal. De nummer drie kan dat nog via de play-offs bewerkstelligen.

Advocaat
Het verschil met Iran en Zuid-Korea is respectievelijk zeven en vijf punten. In de strijd om plek drie heeft Van Marwijk nog concurrentie van Dick Advocaat, als bondscoach van Irak . Dat land heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar ook twee punten minder dan de Emiraten.

Schema
Er staan nog vier wedstrijden op de agenda voor de VAE. Op 27 januari volgend jaar vervolgt Bert van Marwijk de WK kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Syrië

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen