Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bert van Marwijk topkandidaat bij Australië'

Geplaatst opdonderdag 18 januari 2018 - 11:16

De kans is groot dat Bert van Marwijk alsnog naar het WK gaat.

De coach uit Meerssen is volgens De Telegraaf de belangrijkste kandidaat om Australië te coachen tijdens het mondiale toernooi, komende zomer in Rusland. Bondsvoorzitter David Gallop maakte een trip door Europa en sprak met potentiële kandidaten voor de vacante positie van hoofdcoach.

Saoedi-Arabië
Voor Van Marwijk zou een eventuele aanstelling alsnog een gang naar het WK betekenen. De coach kwalificeerde zich met Saoedi-Arabië voor het eindtoernooi, maar zijn contract werd door de Saoedische bond niet verlengd. Australië plaatste zich via de play-offs voor het WK. Toch werd trainer Ange Postecoglou aan de kant geschoven.

Roda
Voormalig Roda-speler Graham Arnold wordt volgens de ochtendkrant getipt als veldtrainer naast Van Marwijk.

Zuid-Afrika
Voor Van Marwijk zou het zijn tweede WK betekenen. In 2010 loodste hij Oranje naar de finale in Zuid-Afrika. Eerder liet de coach al weten dat hij openstaat voor een avontuur bij een landenteam.

Lees ook: Gaat Van Marwijk met Australië alsnog naar WK?

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen