Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert van Marwijk denkt dat hij stopt als coach

Geplaatst opwoensdag 11 december 2019 - 12:18

Bert van Marwijk verwacht niet dat hij nog terugkeert als coach in het voetbal.

Dat zegt de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal in een interview met VTBL. "Ik vind het moeilijk om te zeggen: ik stop. Dat is zo definitief. Maar de kans dat ik nog wat ga doen is heel erg klein."

Onverwacht
Vorige week werd de in Meerssen woonachtige Van Marwijk (67) ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat kwam voor hem onverwacht.

Lees ook: Verenigde Arabische Emiraten ontslaat Bert van Marwijk

Opa
Hij was daar sinds maart actief. Van Marwijk: "Als ik nu moet kiezen tussen coach zijn of opa, dan kies ik voor het laatste."

Bondscoach
Van Marwijk was van 2015 tot en met 2017 bondscoach van Saudi-Arabië, waarmee hij zich plaatste voor het WK van 2018. Op het WK had hij niet de leiding over Saudi-Arabië, maar over Australië. Hij was op de achtergrond ook adviseur bij PSV, waar zijn schoonzoon Mark van Bommel trainer is.

Finale
Van 2008 tot 2012 was Van Marwijk bondscoach van Oranje. Op het WK van 2010 bereikte hij met Nederland de finale. In het Soccer City van Johannesburg was Spanje destijds te sterk.

Van Marwijk was clubtrainer bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV. Met Feyenoord won hij de UEFA Cup. Als speler kwam Van Marwijk uit voor onder meer Go Ahead Eagles en MVV.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen