Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert van Marwijk boekt belangrijke overwinning op Syrië

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 18:27

Bert van Marwijk heeft met de Verenigde Arabische Emiraten een belangrijke zege in de WK-kwalificatie geboekt. Syrië werd met 2-0 verslagen.

Door de overwinning staat Van Marwijk met zijn ploeg steviger op de derde plaats in de kwalificatiegroep.

Canedo
De ervaren oefenmeester uit Meerssen zag dat zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong kwam. Caio Canedo scoorde de openingstreffer van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld door Yahya Alghassani.

Iran
Door de overwinning staat de Verenigde Arabische Emiraten nu steviger op de derde plek in de WK-kwalificatiepoule. Een rechtstreeks WK-ticket lijkt er niet meer in te zitten voor Van Marwijk en zijn team. De achterstand op Iran en Zuid-Korea is opgelopen tot respectievelijk 10 en 8 punten met nog drie wedstrijden te gaan. Iran heeft zich zelfs al gekwalificeerd voor het eindtoernooi in Qatar.

Libanon
Van Marwijk moet met zijn ploeg in ieder geval zorgen dat hij derde wordt in de poule, dan blijft hij kans houden op een WK-ticket via de play-offs. In dat opzicht heeft de VAE donderdag een belangrijke slag geslagen. Het gat met Libanon en Irak is vergroot tot vier en vijf punten.

Dinsdag is Iran in Teheran de volgende tegenstander.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen