Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert Mennings nieuwe directeur Limburgs Museum Venlo

Geplaatst opdinsdag 12 maart 2019 - 12:53

De opvolger van Jos Schatorjé bij het Limburgs Museum in Venlo is bekend.

De Gelderlander Bert Mennings neemt het stokje per 1 april over.

Ervaringsdeskundige
Schatorjé stopte op 1 januari dit jaar na 25 jaar als directeur. Met Mennings neemt het museum een ervaringsdeskundige in de museumwereld en cultuur- en erfgoedsector in de arm. Zo heeft hij gewerkt aan een nieuwe artistieke koers bij het Cobra Museum in Amstelveen. Ook gaf hij leiding aan het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.

Taken
De nieuwe directeur gaat de samenwerking met culturele en maatschappelijke partners vormgeven, zoals met Museum van Bommel van Dam in Venlo. Ook wil hij het museum interessant maken voor verschillende doelgroepen, zoals gezinnen, jongeren of ouderen. "Een vader met dochter wil op een andere manier cultuur beleven dan een echtpaar op leeftijd", zo laat een woordvoerder in een persbericht weten.

Enthousiast
Mennings is blij met de kans om in het museum aan de slag te gaan en staat te popelen om te beginnen. "Limburg is een fantastische provincie. Ik kijk ernaar uit om, samen met het geweldige team van het Limburgs Museum, mooie en interessante verhalen te gaan vertellen over het rijke heden en verleden van Limburg. Erfgoed heeft de toekomst, is mijn overtuiging."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen