Overslaan en naar de inhoud gaan

Bert Jongen nieuwe wethouder D66 Maastricht

Geplaatst opvrijdag 10 november 2017 - 21:40

Bert Jongen wordt de nieuwe wethouder voor D66 in Maastricht.

Hij is de opvolger van Mieke Damsma. Die wordt op 14 december geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Midden-Drenthe.

Portefeuille
Jongen krijgt dezelfde portefeuille als Damsma: cultuur, onderwijs, jeugdzorg, gezondheid en student & stad. De 61-jarige Jongen is sinds 1992, met een korte onderbreking, raadslid. In het dagelijks leven werkt hij bij de provincie Limburg.

Ervaren
D66-fractievoorzitter Franca Eurlings omschrijft Bert Jongen als 'iemand die de kennis en ervaring heeft om zich snel in te kunnen werken in de verschillende dossiers'. Ook heeft hij een uitstekend netwerk in de partij en binnen Maastricht, aldus Eurlings.

Het is de bedoeling dat Bert Jongen op 12 december officieel wordt gekozen door de gemeenteraad van Maastricht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen