Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beroepszaak Roda en MVV op 'onzalig' tijdstip

Geplaatst opdinsdag 20 november 2018 - 20:57

Roda JC en MVV gaan in beroep tegen de schorsingen van Mario Engels en Ricardo Ippel die afgelopen zondag in de derby beiden een rode kaart kregen.

De twee voetbalclubs zijn echter zeer ontevreden over het tijdstip van de beroepszaak.

Late avond
De Roda-afvaardiging staat gepland om 20:45 uur, de MVV-ers zijn om 21:30 aan de beurt. Dat betekent dat beide spelers, die zelf ook aanwezig zijn in Zeist, geen optimale voorbereiding hebben op de wedstrijd de dag erna. Algemeen directeur Paul Penders: "Voor de speler is het niet prettig. Hij maakt een lange rit en komt laat thuis. Er zijn betere voorbereidingen op een wedstrijd."

Werk aan de winkel
Ook Roda-collega Harm van Veldhoven had liever een ander tijdstip gezien. "Je vraagt je inderdaad af, waarom kan dat niet op een woensdagavond of donderdagmiddag. Schijnbaar is dat niet zo belangrijk. Spelers komen rond middernacht thuis en moeten de dag erna hopelijk opnieuw hard gaan werken. Tja na dat verlies van zondag komt er nog wat extra bij."

Schikking
Het schikkingsvoorstel voor Roda-speler Engels is vier duels waarvan één voorwaardelijk. Ippel krijgt drie duels aan de broek, waarvan ook één voorwaardelijk. Beiden worden ervan beschuldigd naar elkaar geslagen te hebben.

Lees ook: Engels en Ippel mogelijk meerdere duels geschorst

'Niet geslagen'
In de verklaringen die donderdag ook in Zeist worden besproken hebben zowel Engels als Ippel aangegeven dat er niet geslagen is, maar dat er sprake was van een opstootje. Beide algemeen directeuren zeggen ook dat ze de beelden uitvoerig hebben bestudeerd en dat er zeker geen sprake is van slaan.

Onterecht beschuldigd
"Als een speler iets doet wat niet mag, verdient hij ook straf. Daar ben ik duidelijk in", laat Harm van Veldhoven aan L1 weten. “Maar als je onterecht beschuldigd wordt en als de scheidsrechter ook na het zien van de beelden bij zijn verklaring blijft dan kun je als club niets anders dan je speler verdedigen voor wat die waard is."

'Verbolgen'
MVV-collega Penders zegt dat MVV zelfs verbolgen is over het feit dat de spelers geschorst worden op basis van verkeerde informatie. "We hebben met Ricardo Ippel gesproken en hebben goed naar de filmbeelden gekeken en op beeld geen enkele slaande beweging kunnen waarnemen."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen