windmolen stock (2 dec 2020)

Na windmolenpark richt Peel Energie zich op waterstofproject

De burgerenergiecoöperatie Peel Energie werkte jarenlang aan een windmolenpark in Egchel. Dat project werd dit weekend opgeleverd. De coöperatie richt zich meteen op de volgende projecten, waarbij energie moet worden omgezet in waterstof.

Rien Leeijen
Portret: Deze zakenman wil megaloods bouwen in Limmel

De Maastrichtse volkswijk Limmel is al weken in rep en roer over de mogelijke komst van een megaloods in de wijk. Zakenman Rien Leeijen uit Beringe wil op het Tregaterrein een 200 meter lange loods bouwen. Wie is de vermogende zakenman?

Vat zwavelzuur valt om Beringe (5 jul 2021)
Groot vat met zwavelzuur valt om bij bedrijf Beringe

Bij een agrarisch bedrijf aan de Vreedepeelweg in Beringe is maandag een vat met 1000 liter zwavelzuur omgevallen.

Ongeluk auto van de weg Beringe (21 juni 2021)
Auto belandt in haag Beringe: bestuurder gewond

Een auto is maandagochtend van de N275 geraakt en belandde in de haag van de Noordervaart in Beringe.

Dagtocht touringcar Ghielen
Na maanden kan het weer: een dagtocht met de bus

Touringcarbedrijf Ghielen is woensdag na vijf maanden weer gestart met dagtochten voor passagiers. Al zijn er toch nog wel wat beperkingen.

Ongeval Beringe (16 april 2021)
Twee auto's botsen in Beringe: drie gewonden

Bij een aanrijding tussen twee auto's in Beringe zijn vrijdagochtend drie personen gewond geraakt. Het gaat om de twee bestuurders en een inzittende.

Ongeval Beringe (27 maart 2021)
Remmen voor overstekende zwaan: twee auto's botsen

In Beringe zijn zaterdagmiddag twee auto's op elkaar geklapt nadat een van de auto's remde voor een overstekende zwaan.

eerste vaccinaties coronavirus heerlen-camielschnackers-007
Mensen met ernstig overgewicht gevaccineerd

Limburgers met ernstig overgewicht en enkele andere groepen kunnen zich sinds zaterdag laten vaccineren tegen corona. Zo ook bij een huisartsenpraktijk in Beringe.

carnivora stichting reptielen-8
Opvang exotische dieren in Beringe met sluiten bedreigd

Honderden reptielen en amfibieën moeten binnenkort mogelijk op zoek naar een nieuwe locatie.

Buba Circus Freiwald
Tweede Kamer: Buba mag bij circus blijven

De kans is heel groot dat olifant Buba bij circus Freiwald mag blijven. De Tweede Kamer heeft met ruime meerderheid een motie aangenomen waarin dat wordt bepleit.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten