Overslaan en naar de inhoud gaan

Bergen moet beter onderzoek doen naar gevolgen veehouderijen

Geplaatst opdonderdag 23 november 2017 - 15:41

De gemeente Bergen moet beter onderzoeken wat de gevolgen zijn van onder meer intensieve veehouderijen in het buitengebied.

Bergen wil een nieuw bestemmingsplan lanceren, waarmee het mogelijk wordt dat veehouderijen zich er kunnen vestigen. Ook zouden er glastuinbouwbedrijven moeten komen.

Te weinig aandacht
Er is onderzoek gedaan naar de gevolgen voor onder meer geluidshinder, de waterkwaliteit en de gezondheid van omwonenden. Maar er is niet genoeg aandacht besteed aan de mogelijke gevolgen voor de kwetsbare natuur, oordeelt de Commissie voor de Milieueffectrapportage. Die heeft zich gebogen over de rapporten die de gemeente heeft opgesteld.

Aanvullend onderzoek
De commissie adviseert de gemeente nu om alsnog onderzoek te doen waar wat de plannen betekenen voor natuurgebieden, waaronder de Maasduinen. Na dat aanvullende onderzoek kan de gemeente een besluit nemen over de uitvoering van de plannen, aldus de commissie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen