Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bergen komt met plan voor forse bezuiniging op zorg

Geplaatst opdinsdag 19 juni 2018 - 11:22

De nieuwe coalitie in Bergen komt direct na de zomer met een concreet plan om de afgesproken bezuiniging van 1 miljoen euro op het sociale domein te realiseren.

Het gaat om de jeugdhulp, WMO-zorg en de zogeheten participatiewet.

CDA-fractievoorzitter en formateur Jacob Knoops maakte dat bekend bij de presentatie van het coalitie-akkoord van CDA, de progressieve lijst PK en VVD.

Bijstand
De partijen denken in totaal 600.000 euro structureel te kunnen besparen door meer mensen aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die nu nog in de bijstand zitten. Ook wil de coalitie weer veel meer aandacht besteden aan maatschappelijk werk. Dat moet ervoor zorgen dat het beroep op jeugdzorg en WMO-voorzieningen afneemt, aldus Knoops.

Lees ook: Voormalig vechtcollege Bergen noemt zich nu stabiel

Nieuwe contracten
Een derde onderdeel is dat de contracten met zorgaanbieders worden herzien. "Daar is nu ook een natuurlijk moment voor omdat een aantal contracten afloopt. Het moet een forse besparing opleveren", zo zegt Knoops. Bergen heeft zowel als gemeente zelf als in regionaal verband contracten met zorgaanbieders.

De overige 400.000 euro wil de nieuwe coalitie vinden binnen de uitgaven voor WMO en jeugdhulp zelf. Daarvoor is er een lijst met mogelijkheden opgesteld van in totaal één tot anderhalf miljoen euro.

Hap-snap oplossingen
Knoops benadrukt dat eerst de precieze gevolgen voor de burgers nog in kaart moeten worden gebracht, waarna de gemeenteraad kan kiezen uit diverse varianten. "We willen niks hals over kop doen en geen hap-snap oplossingen. We moeten met de gekozen aanpak jaren vooruit kunnen", stelt Knoops.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen