Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bergen komt met plan voor forse bezuiniging op zorg

Geplaatst opdinsdag 19 juni 2018 - 11:22

De nieuwe coalitie in Bergen komt direct na de zomer met een concreet plan om de afgesproken bezuiniging van 1 miljoen euro op het sociale domein te realiseren.

Het gaat om de jeugdhulp, WMO-zorg en de zogeheten participatiewet.

CDA-fractievoorzitter en formateur Jacob Knoops maakte dat bekend bij de presentatie van het coalitie-akkoord van CDA, de progressieve lijst PK en VVD.

Bijstand
De partijen denken in totaal 600.000 euro structureel te kunnen besparen door meer mensen aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die nu nog in de bijstand zitten. Ook wil de coalitie weer veel meer aandacht besteden aan maatschappelijk werk. Dat moet ervoor zorgen dat het beroep op jeugdzorg en WMO-voorzieningen afneemt, aldus Knoops.

Lees ook: Voormalig vechtcollege Bergen noemt zich nu stabiel

Nieuwe contracten
Een derde onderdeel is dat de contracten met zorgaanbieders worden herzien. "Daar is nu ook een natuurlijk moment voor omdat een aantal contracten afloopt. Het moet een forse besparing opleveren", zo zegt Knoops. Bergen heeft zowel als gemeente zelf als in regionaal verband contracten met zorgaanbieders.

De overige 400.000 euro wil de nieuwe coalitie vinden binnen de uitgaven voor WMO en jeugdhulp zelf. Daarvoor is er een lijst met mogelijkheden opgesteld van in totaal één tot anderhalf miljoen euro.

Hap-snap oplossingen
Knoops benadrukt dat eerst de precieze gevolgen voor de burgers nog in kaart moeten worden gebracht, waarna de gemeenteraad kan kiezen uit diverse varianten. "We willen niks hals over kop doen en geen hap-snap oplossingen. We moeten met de gekozen aanpak jaren vooruit kunnen", stelt Knoops.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen