frietkraam

Frietkraam Berg aan de Maas moet terras weghalen

De eigenaar van een frietkraam in Berg aan de Maas moet op last van de gemeente zijn terras weghalen. De frietkraam zelf mag blijven staan.

Politiehond Charlie
Politiehond zet tanden in autodief

De politie heeft dankzij een politiehond twee vermeende autodieven opgepakt in Berg aan de Maas.

België Nederland, vlag
Veerpont gaat weer varen: grenscontroles mogelijk

De veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk gaat zaterdag weer varen. Dat staat echter los van de geldende grensmaatregelen.

Veerpont Berg aan de Maas
Roeiboot van 1000 kilo gestolen bij veerpont

Dieven zijn maandag aan de haal gegaan met een roeiboot van 1000 kilo die bij de veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk hangt.

Veerpont Berg aan de Maas
Veerponten uit de vaart vanwege hoge waterstand Maas

Het veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk is uit de vaart gehaald vanwege de hoge waterstand van de Maas.

Veerpont Berg aan de Maas
Veerpont Berg aan de Maas uit de vaart vanwege inspectie

De veerpont tussen Berg en het Belgische Meeswijk ligt deze week stil. Voor een inspectie moet de pont op het droge liggen.

Leerlingen Berg aan de Maas geprezen om mediawijsheid

Groep 8 van basisschool de Avonturijn in Berg aan de Maas is de meest mediawijze klas van Limburg. Dat betekent dat de leerlingen uit die klas het beste weten hoe ze veilig met social media en websites moeten omgaan.

Culturele stoet terug bij Oogstdankfeesten

De praalwagens tijdens de Oogstdankfeesten, dit jaar voor de 71e keer georganiseerd, keren na een jaar afwezigheid terug.

Jeugdsoos Guttecoven dicht na dodelijk ongeval A2

De gemeente Sittard-Geleen wil jongerensoos 't Waeske in Guttecoven drie maanden sluiten.

'Slachtoffer ongeluk A2 wandelde naar huis'

De 15-jarige jongen die in de nacht van vrijdag op zaterdag dodelijk verongelukte op de A2 bij Berg aan de Maas koos vermoedelijk voor de kortste route naar huis.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten