Hoogwater Roosteren

Maasoevers op zeker 9 plekken beschadigd: herstel begint

De oevers van de Maas hebben op negen plekken schade opgelopen door het extreme hoogwater van juli, blijkt uit recent onderzoek van Rijkswaterstaat.

Veerpont Berg aan de Maas
Veerdienst tussen Nederland en België hervat

Twee maanden lag het veer tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk uit de vaart. Het hoogwater zorgde voor grote schade aan de veerstoep aan de Belgische zijde. Die is nu hersteld.

Veerpont Berg aan de Maas schade hoogwater (27 jul 2021)
Veerpont Berg aan de Maas moet volgende week weer varen

De eigenaar van de veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk hoopt dat de veerdienst komende week weer hervat kan worden.

Veerpont Berg aan de Maas schade hoogwater (27 jul 2021)
Veerpont Berg a/d Maas hopelijk snel weer in gebruik

De Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters hoopt dat de veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk eind deze maand weer gaat varen.

Veerpont Berg aan de Maas schade hoogwater (27 jul 2021)
Veerstoep verwoest: pont Berg a/d Maas blijft aan de ketting

Het zal wellicht nog lange tijd duren voor de veerpont tussen Berg aan de Maas en het Belgische Meeswijk weer gaat varen. Het hoogwater heeft de veerstoep aan de Belgische kant verwoest en het is onduidelijk wanneer die hersteld kan worden.

iStock-1066857418
Augst Cultuurfestival verzet naar volgend jaar

Het Augst Cultuurfestival in Berg aan de Maas wordt verplaatst naar september 2022.

Don Kiesjot
Ed Gravee houdt het voor gezien bij Don Kiesjot

Vastelaovesgroep Don Kiesjot moet het voortaan zonder de stem van Ed Gravee stellen.

Gaslek Urmond 11 jan 2021
Gaskraan mag weer open in Berg aan de Maas

Ruim 900 huishoudens in Berg aan de Maas kunnen maandagavond sinds 22:45 uur weer hun gaskraan opendraaien.

Gaslek Urmond 11 jan 2021
Inwoners Berg aan de Maas in de kou door gaslek Urmond

Honderden huishoudens in Berg aan de Maas zitten maandagavond in de kou vanwege een gaslek in buurdorp Urmond.

frietkraam
Frietkraam Berg aan de Maas moet terras weghalen

De eigenaar van een frietkraam in Berg aan de Maas moet op last van de gemeente zijn terras weghalen. De frietkraam zelf mag blijven staan.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten