Landbouw, akkerbouw, beregenen, beregeningsverbod, onttrekkingsverbod, oppervlaktewater (stock)

Beperking watergebruik voor gewassen

Waterschap Limburg verbiedt het om op bepaalde tijden water uit beken en rivieren te gebruiken voor het besproeien van kapitaalintensieve teelten zoals groenten, zacht fruit, planten en bloemen. Door het verbod kan het watersysteem zich herstellen en het water gelijkmatiger verdeeld worden.

Met water en klei appels beschermen tegen extreme hete zon (08-08-2020)
Fruittelers proberen appels te redden in extreme hitte

De appels van fruitteler Hermans uit Lerop verbranden in de hete zon. Het is alarmfase 1 voor vader en zoon.

Beregenen sproeien landbouw
LLTB: Limburgs watersysteem moet op de schop

Het watersysteem in Limburg moet op de schop, vindt de Limburgse Land- en Tuinbouwbond LLTB.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten