Overslaan en naar de inhoud gaan

Beppie Kraft zet lichaamslengte in: 'Hou een Beppie afstand'

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 16:37

Studenten en medewerkers van Zuyd Hogeschool krijgen sinds woensdag te horen om één Beppie Kraft afstand te houden van elkaar.

Met een knipoog naar de lengte van de 1.48 meter kleine koningin van het Limburgse levenslied wil de school zo op een originele manier wijzen op de anderhalvemetermaatregel.

Videoclip
In de Zuyd-gebouwen staan levensechte Beppie-figuren opgesteld met de tekst 'Hou een Beppie afstand,' De actie wordt ook muzikaal versterkt. Muzikant Bart Storcken schreef op verzoek van de onderwijsinstelling een liedje, inclusief een kleine rol voor de sympathieke Beppie in de videoclip.

Video: Zuyd Hogeschool

Klein lichtpuntje
Zuyd wil naar eigen zeggen iedereen zo een 'klein lichtpuntje schenken in deze donkere dagen'. "Veel mensen gaan een eenzame Kerst tegemoet en we weten dat docenten en studenten het enorm missen om weer gewoon elke dag naar school te komen", zegt Saskia Brand-Gruwel, lid van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen