Overslaan en naar de inhoud gaan

Beppie Kraft zet lichaamslengte in: 'Hou een Beppie afstand'

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 16:37

Studenten en medewerkers van Zuyd Hogeschool krijgen sinds woensdag te horen om één Beppie Kraft afstand te houden van elkaar.

Met een knipoog naar de lengte van de 1.48 meter kleine koningin van het Limburgse levenslied wil de school zo op een originele manier wijzen op de anderhalvemetermaatregel.

Videoclip
In de Zuyd-gebouwen staan levensechte Beppie-figuren opgesteld met de tekst 'Hou een Beppie afstand,' De actie wordt ook muzikaal versterkt. Muzikant Bart Storcken schreef op verzoek van de onderwijsinstelling een liedje, inclusief een kleine rol voor de sympathieke Beppie in de videoclip.

Video: Zuyd Hogeschool

Klein lichtpuntje
Zuyd wil naar eigen zeggen iedereen zo een 'klein lichtpuntje schenken in deze donkere dagen'. "Veel mensen gaan een eenzame Kerst tegemoet en we weten dat docenten en studenten het enorm missen om weer gewoon elke dag naar school te komen", zegt Saskia Brand-Gruwel, lid van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen