Overslaan en naar de inhoud gaan

Beppie Kraft: 'Maastricht helpt volkscultuur om zeep'

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 18:05

Zangeres Beppie Kraft is niet te spreken over de manier waarop haar geboorteplaats Maastricht is omgegaan met de 11devande11de. Ze spreekt van een droevige situatie.

Het is de organiserende Sjeng Kraft Kompenei niet gelukt een geschikte plek in Maastricht te vinden voor de traditionele opening van het carnavalsseizoen op 11 november.

Starre opstelling
Dat is volgens Kraft te wijten aan de starre opstelling van Maastricht. "De gemeente heeft het evenement bewust weggewerkt. Het is pesterij." Ze omschrijft de 11devande11de als "een levend monument voor mijn vader" dat volgens de zangeres thuishoort in Maastricht.

Video: L1

Om zeep
Kraft is boos en verdrietig over de opstelling van de gemeente. Ze vindt dat Maastricht op deze manier de volkscultuur om zeep helpt.

Lees ook: Stadspark niet geschikt voor 11devande11de

Vrijthof
De 11devande11de ontstond ooit op het Onze Lieve Vrouwenplein en werd een vaste waarde op het Vrijthof. Allebei buitenlocaties in het centrum van Maastricht. Afgelopen jaar was het Vrijthof geen optie meer en werd de 11devande11de in congrescentrum MECC georganiseerd, voor het eerst binnen. Maar dat viel de organisatie erg tegen. Dus begon een zoektocht naar een nieuwe buitenlocatie. Zonder succes. De opties die zich in overleg met de gemeente Maastricht aandienden, zijn om uiteenlopende redenen niet geschikt.

Verhuizing
Inmiddels is de Sjeng Kraft Kompenei al vanuit meerdere andere Limburgse gemeentes benaderd. Roermond en Sittard-Geleen lijken de grootste kanshebbers om het evenement binnen te halen. Kraft is blij dat andere gemeentes wel enthousiasme tonen voor de grootscheepse opening van het carnavalsseizoen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen