Overslaan en naar de inhoud gaan

Beppie Kraft: 'Maastricht helpt volkscultuur om zeep'

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 18:05

Zangeres Beppie Kraft is niet te spreken over de manier waarop haar geboorteplaats Maastricht is omgegaan met de 11devande11de. Ze spreekt van een droevige situatie.

Het is de organiserende Sjeng Kraft Kompenei niet gelukt een geschikte plek in Maastricht te vinden voor de traditionele opening van het carnavalsseizoen op 11 november.

Starre opstelling
Dat is volgens Kraft te wijten aan de starre opstelling van Maastricht. "De gemeente heeft het evenement bewust weggewerkt. Het is pesterij." Ze omschrijft de 11devande11de als "een levend monument voor mijn vader" dat volgens de zangeres thuishoort in Maastricht.

Video: L1

Om zeep
Kraft is boos en verdrietig over de opstelling van de gemeente. Ze vindt dat Maastricht op deze manier de volkscultuur om zeep helpt.

Lees ook: Stadspark niet geschikt voor 11devande11de

Vrijthof
De 11devande11de ontstond ooit op het Onze Lieve Vrouwenplein en werd een vaste waarde op het Vrijthof. Allebei buitenlocaties in het centrum van Maastricht. Afgelopen jaar was het Vrijthof geen optie meer en werd de 11devande11de in congrescentrum MECC georganiseerd, voor het eerst binnen. Maar dat viel de organisatie erg tegen. Dus begon een zoektocht naar een nieuwe buitenlocatie. Zonder succes. De opties die zich in overleg met de gemeente Maastricht aandienden, zijn om uiteenlopende redenen niet geschikt.

Verhuizing
Inmiddels is de Sjeng Kraft Kompenei al vanuit meerdere andere Limburgse gemeentes benaderd. Roermond en Sittard-Geleen lijken de grootste kanshebbers om het evenement binnen te halen. Kraft is blij dat andere gemeentes wel enthousiasme tonen voor de grootscheepse opening van het carnavalsseizoen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen