Overslaan en naar de inhoud gaan

Beppie Kraft 75 jaar: 'Aan stoppen denk ik niet'

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 19:07

De Maastrichtse Beppie Kraft mag zaterdag 75 kaarsjes uitblazen. "Ik ben harstikke blij dat ik weer kan optreden, dus aan stoppen denk ik nog niet."

Dit vertelt grande dame van het Limburgse levenslied in L1mburg Centraal. "Ik heb er een methode voor: gezond blijven en zolang mensen juichen, denk ik dat ze het leuk vinden, en ga ik door."

Verdriet
Het afgelopen coronajaar was voor veel mensen moeilijk, en ook Beppie kreeg haar portie. "Na het overlijden van mijn man, Pierre Knubben, die in 2018 overleed, kreeg ik door het optreden veel afleiding. Toen het stilviel afgelopen jaar heb ik Pierre erg gemist. Iedere morgen als ik net wakker ben, merk ik heel erg dat hij er niet meer is. Ik droom nog vaak over hem", vertelt Beppie.

Beppie benadrukt wel dat ze haar leven op de rit heeft. "Maar het verdriet blijft, dat gaat nooit over, maar het krijgt wel een plek."

Heel jong op de bühne
De grande dame van het Limburgse levenslied stond als kind al op het podium. "Op mijn elfde stond ik voor het eerst op het Vrijhof in Maastricht, daar vroegen ze of iemand het carnavalsnummer kende, en dat was bij mij thuis gemaakt (de vader van Beppie is Sjeng Kraft red.). Dus ik ben uit de mensenmassa gestapt en riep dat ik dat kon."

Ahoy
Een ander hoogtepunt in haar carrière was haar optreden in Rotterdam Ahoy in 2012 waar ze zong voor 13.000 mensen. "Onvoorstelbaar. Waanzin dat zoveel mensen naar Rotterdam waren gekomen", vertelt Beppie.

Bekijk hieronder het hele interview:

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen