Overslaan en naar de inhoud gaan

Beperkingen in zaak Nicky Verstappen opgeheven

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 15:34

De beperkingen in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen zijn opgeheven. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Na de uitlevering van verdachte Jos Brech ontstond er een felle discussie over de beperkingen in de zaak. Met name de advocaat van Brech vond deze beperkingen een groot probleem. Hij voelde zich hierdoor ernstig beperkt. Vanwege de beperkingen mocht hij in de media namelijk niks zeggen over de zaak.

Lees ook: Jos Brech mag geen contact hebben met buitenwereld

Veel details
De familie van Nicky Verstappen kon via woordvoerder Peter R. de Vries wel uitgebreid de pers te woord staan. Ook politie en justitie zelf hadden al veel details over het onderzoek naar Jos Brech naar buiten gebracht.

Lees ook: Advocaat van Brech: 'Zaken over kindjes raken me'

Gevangenis
Brech verblijft sinds twee weken in de gevangenis van Vught. Vanwege de beperkingen mocht hij afgelopen tijd ook alleen maar praten met zijn advocaat en werd hij verhoord door de recherche. Verder mocht hij met niemand contact hebben.

Niet inhoudelijk
Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of de 55-jarige Brech al een verklaring of bekentenis heeft afgelegd. Advocaat Gerald Roethof wil nog niet inhoudelijk ingaan op het onderzoek en de verhoren die hebben plaatsgehad. Hij zegt pas donderdag in de rechtbank zijn argumenten naar voren te willen brengen en wil pas daarna misschien met de media praten.

Donderdag moet Brech zich melden bij de raadkamer in Maastricht. Dan wordt een besluit genomen over de verlenging van het voorarrest.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen