Overslaan en naar de inhoud gaan

Beperkingen in zaak Nicky Verstappen opgeheven

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 15:34

De beperkingen in het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen zijn opgeheven. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Na de uitlevering van verdachte Jos Brech ontstond er een felle discussie over de beperkingen in de zaak. Met name de advocaat van Brech vond deze beperkingen een groot probleem. Hij voelde zich hierdoor ernstig beperkt. Vanwege de beperkingen mocht hij in de media namelijk niks zeggen over de zaak.

Lees ook: Jos Brech mag geen contact hebben met buitenwereld

Veel details
De familie van Nicky Verstappen kon via woordvoerder Peter R. de Vries wel uitgebreid de pers te woord staan. Ook politie en justitie zelf hadden al veel details over het onderzoek naar Jos Brech naar buiten gebracht.

Lees ook: Advocaat van Brech: 'Zaken over kindjes raken me'

Gevangenis
Brech verblijft sinds twee weken in de gevangenis van Vught. Vanwege de beperkingen mocht hij afgelopen tijd ook alleen maar praten met zijn advocaat en werd hij verhoord door de recherche. Verder mocht hij met niemand contact hebben.

Niet inhoudelijk
Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of de 55-jarige Brech al een verklaring of bekentenis heeft afgelegd. Advocaat Gerald Roethof wil nog niet inhoudelijk ingaan op het onderzoek en de verhoren die hebben plaatsgehad. Hij zegt pas donderdag in de rechtbank zijn argumenten naar voren te willen brengen en wil pas daarna misschien met de media praten.

Donderdag moet Brech zich melden bij de raadkamer in Maastricht. Dan wordt een besluit genomen over de verlenging van het voorarrest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen