Overslaan en naar de inhoud gaan

Bepaalde plekken in paasweekend dicht voor motorrijders

Geplaatst opmaandag 6 april 2020 - 22:01

Bepaalde toeristische plekken en kleine landweggetjes worden komend weekeinde afgesloten voor motorrijders en wielerclubs. Dit om wandelaars de kans te geven het komende paasweekeinde van het mooie weer te genieten.

Dat hebben de veiligheidsregio's maandag in Utrecht samen afgesproken.

Grenscontroles
Daarnaast controleren de marechaussee en de Bundespolizei net als afgelopen weekeinde streng aan de grens met Duitsland. "Toeristen worden aangesproken. Daar zijn ze vaak wel gevoelig voor", aldus minister Ferd Grapperhaus.

Lees ook: Grens met Duitsland blijft gewoon open, met beperkingen

Wegen afgesloten
In het afgelopen weekeinde veroorzaakten groepen motorrijders en wielrenners op allerlei plekken overlast. In de gemeente Vaals werden meerdere wegen rond het Vijlenerbos afgesloten op advies van de politie.

Verkeerswethouder John Coenen vertelt dat de gemeente genoodzaakt was om dat besluit te nemen vanwege het 'letterlijk bizarre gedrag van motorrijders'. "Ik heb het mogen zien, je waande je bijna op de TT Assen. Ongelooflijk hoe sommige motorcoureurs door de bochten gaan", zegt Coenen. De gemeente besloot daarop de wegen ook maandag nog gesloten te houden.

Lees ook: Drukte in Heuvelland: meer wegen dicht

De gemeente Vaals pleitte bij de Veiligheidsregio Zuid-Limburg voor maatregelen in de hele regio, ook buiten de paasperiode.

In de verdrukking
De veiligheidsregio's kwamen daarom samen tot de conclusie dat het beter is om tijdens het paasweekend bepaalde wegen en gebieden gesloten te houden voor motoren en wielrenners.

Voetgangers en recreatieve fietsers kwamen volgens de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van alle veiligheidsregio’s, door die groepen dit weekeinde in de verdrukking. "Zij konden geen kant meer op en konden hierdoor geen anderhalve meter afstand houden."

Groepen weren
"Borden op bepaalde dijkweggetjes en langs rivieren geven aan wat de regels zijn. Boa's en politieagenten gaan handhaven aan het begin van de afsluiting." Bruls geeft aan dat een enkele motorrijder geen problemen oplevert. Het gaat volgens hem om groepen. De verkeersveiligheid en de volksgezondheid zijn er volgens hem mee gediend.

Winkels niet dicht
Tuincentra en meubelboulevards moeten hun klantenstroom reguleren en afremmen, hebben de veiligheidsregio's besproken. De winkels hoeven niet dicht. Als klanten maar voldoende afstand kunnen houden. "Wij willen de Nederlanders niet ontnemen dat zij dit weekeinde naar dit soort winkels kunnen. Toeristen wordt zeer afgeraden om naar ons land te komen", aldus burgemeester Bruls van Nijmegen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen