Overslaan en naar de inhoud gaan

Benoit Wesly na overval: 'Mij krijgen ze er niet onder'

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 14:32

Voor Benoit Wesly is 2019 zowel 'fantastisch' als 'klote' geweest.

Om met dat klote te beginnen: de Maastrichtse zakenman werd begin juli in zijn woning aan de Gaspeldoorn overvallen en zwaar mishandeld. Het drukt voor de rest van zijn leven een nare stempel op hem.

Lees ook: Zes tips over brute woningoverval zakenman Benoit Wesly

"Ik moet ermee leven"
Wesly: "Dit vergeet je nooit meer. Ik moet ermee leven. Elke dag word ik eraan herinnerd als iemand me vraagt hoe het met me gaat."

Zichtbaar aangedaan schetst hij de brute woningoverval. Het uitstaan van de doodsangst die nacht. De twee momenten dat hij dacht te sterven. "De eerste keer was toen ik door de overvallers van mijn bed werd gelicht. Dat ging met erg veel geweld."

Schroevendraaiers en stiletto
Tegen het einde van de overval volgde eenzelfde ervaring. De overvallers dreigden hem te vermoorden als hij de code van de kluis niet gaf. "Maar van die tweede safe wist ik dat echt niet."

Eerder had hij wel onder beestachtige dwang de toegang tot een andere safe verleend. "Ik kreeg een paar schroevendraaiers in mijn lijf en een stiletto in het bovenbeen. Dan ga je naar lucht happen, kan ik je zeggen."

Broer
Tot zijn grote opluchting kan Wesly het een half jaar later navertellen. Het ogenblik dat hij voor de tweede keer zijn leven leek te verliezen, sprong het beeld van zijn broer op het netvlies. Gestorven in de gaskamer van de nazi’s. Die flits van een gedachte maakte hem sterk. Nu nog. "Toen wist ik: mij krijgen ze niet eronder. Zij niet, niemand niet!"

Vertrouwen in medemens
Wesly heeft zich opmerkelijk hersteld van de aanslag. "Op mijn leeftijd heb ik nog nooit zoveel energie gehad. En het vertrouwen in de medemens is alleen maar gegroeid. En die boeven? Ik heb medelijden met ze. Dat mensen zo aan hun geld moeten komen."

Natuurlijk hoopt hij dat het recht zal zegevieren en de criminelen worden opgepakt. Het zou volgens hem goed zijn om de overvallers therapeutisch te behandelen. Zodat ze tot inzicht komen. "Waarom doen ze zoiets?"

Mooi lichtpunt
Toch was er ook een mooi lichtpunt in 2019 voor Wesly. Zijn schoondochter die in de Verenigde Staten woont, is genezen van slokdarmkanker. "Dat is veel belangrijker. Daarom is 2019 voor mij óók een fantastisch jaar geweest."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen