Overslaan en naar de inhoud gaan

Benoit Wesly: 'Meer humor en verdraagzaamheid'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 16:13

Voorzitter Benoit Wesly van de Joodse Gemeenschap in Limburg zou de wereld meer humor en verdraagzaamheid gunnen.

Wat minder snel in de pen klimmen op sociale media en wat aardiger zijn voor elkaar. Wesly zei dat tijdens een toespraak op de Limburgse herdenking van de Holocaust in het gouvernement.

Leef
Maandag is het 75 jaar geleden dat het concentratiekamp Auschwitz werd bevrijd. Rode lijn in zijn betoog was 'Leef'. Wesly verhaalde van de brute en gewelddadige overval waar hij zelf afgelopen zomer mee te maken had.

Lees ook: Gouverneur: 'Limburg had het beter moeten doen in WO II'

Auschwitz
Hij vertelde toen gevreesd te hebben voor zijn leven en tegelijk te hebben gedacht aan zijn broertje die in 1944 in Auschwitz is vermoord. “Die ervaring bleek plots meer grip op mij te hebben dan ik had durven denken. De overval deed me beseffen dat we al honderden jaren verkeerd bezig zijn”.

Jodenmop
Wesly verhaalde verder niet boos te worden om een goede jodenmop. “Ik maak ze zelf ook. En ik schaam me ook niet als oude man voor Sinterklaas en Zwarte Piet op te komen. Dan ben ik nog geen racist. Ik weet wel beter na het verlies van mijn broer.” Daarom riep hij op om je af en toe eens kwetsbaar op te stellen en vooral te leven.

Lees ook: Benoit Wesly wil dat Maastricht excuses aanbiedt voor Holocaust

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen