Overslaan en naar de inhoud gaan

Benoit Wesly begint hotel in Amerika

Geplaatst opvrijdag 19 februari 2016 - 7:20

Benoit Wesly heeft al twee hotels in Maastricht - Apple Park naast het Geusselt-stadion en Derlon in de binnenstad - maar binnenkort komt daar een derde bij.

In de Amerikaanse staat Missouri om precies te zijn. De 70-jarige hotelier en zakenman uit Maastricht gaat in het stadje Marshall een hotel met restaurant en andere voorzieningen bouwen en deels exploiteren.

Wesly bevestigt de miljoeneninvestering, zijn eerste in de Verenigde Staten.

70 kamers
Het hotel krijgt bijna zeventig kamers en verrijst met financiële steun van het stadsbestuur van Marshall, waar Wesly regelmatig vertoeft. Als lid van de raad van toezicht is hij er verbonden aan het Missouri Valley College. Verder is Wesly in Marshall vaste deelnemer aan een jaarlijks terugkerende ondernemersconferentie. Ook Maastrichtse en andere Limburgse bedrijven maken daar regelmatig hun opwachting.

Highway 65
Voor de bouw en exploitatie van het hotel zegt Wesly persoonlijk te zijn benaderd door de burgemeester van Marshall. Het full-service hotel krijgt een plek langs de highway 65, die voor Marshall economisch van levensbelang is. De bouw van het complex start rond de zomer, in de loop van volgend jaar gaan de deuren open. Het nieuwe hotel gaat opereren onder de vlag van de Hamptonketen, onderdeel van het Hiltonconcern.

"We onderzoeken nog de mogelijkheid om naast het complex een steakhouse te bouwen. Maar dat gaan we niet zelf exploiteren", zegt Wesly.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Benoit Wesly koopt pand voor 'mooiste hotel van Europa'
Benoit Wesly Grand Hotel
Woede om kop 'jodenstreken' boven bezwaarschrift
Hotelbaas Wesly: 'Vluchtelingen zijn welkom'
Wesly: 'Trump wordt beste president sinds Kennedy'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen