Overslaan en naar de inhoud gaan

Benoeming nieuwe burgemeester Valkenburg opgeschort

Geplaatst opvrijdag 2 september 2016 - 13:31

De benoeming van de nieuwe burgemeester van Valkenburg is voor twee maanden opgeschort. Aanleiding zijn de bestuurlijke ontwikkelingen in Zuid-Limburg.

Valkenburg en Meerssen hebben recent besloten om te kijken of ze in de toekomst kunnen samenwerken. Daarbij worden alle opties bekeken, ook een gemeentelijke herindeling.

Lees ook: Maastricht wil praten over samenwerking met buurgemeenten

Afwachten
De gemeenten willen samen met de provincie, die bij dat proces ondersteuning biedt, afwachten wat er wordt besloten alvorens een nieuwe burgemeester te benoemen in Valkenburg.

Martin Eurlings
Op de vacature die ontstond na het vertrek van burgemeester Martin Eurlings die verplicht moest stoppen omdat hij de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt, hebben 27 mensen gereageerd. Het merendeel heeft een ambtelijke of bestuurlijke achtergrond.

Kandidaten
Vijf kandidaten zijn geen lid van een politieke partij. Er zijn 9 VVD-ers, 6 CDA-ers, 3 leden van D66, 2 PvdA-ers, 1 sollicitant is lid van GroenLinks en 1 kandidaat is van een lokale partij. Gepland was dat de nieuwe man of vrouw begin januari aan de slag zou gaan. Dat wordt nu zeker twee maanden later.

Zolang er nog geen nieuwe burgemeester is benoemd, blijft Martin Eurlings de honneurs in Valkenburg waarnemen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeester Eurlings van Valkenburg moet ermee stoppen
Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg
Burgemeesters: niet in paniek raken na aanslagen Parijs
'Uitgaansgeweld in Valkenburg is incident'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen