Benny Neyman (13 jul 2021)

Benny Neyman alsnog geëerd in Maastricht

Met een zeefdruk van een zelfportret in het Theater aan het Vrijthof wordt de Maastrichtse volkszanger Benny Neyman alsnog geëerd in zijn geboortestad.

Remco van de Weerdt en Michelle Courtens
Oud-Meerssenaar eert 'jarige' Benny Neyman

Met een album en een aantal optredens brengt Remco van de Weerdt een ode aan zanger Benny Neyman, die deze woensdag 70 jaar zou zijn geworden.

ANP
Benny Neyman krijgt toch geen eigen straat in Maastricht

Uitgerekend op de dag dat zanger Benny Neyman 70 zou zijn geworden, is er slecht nieuws voor de mensen die al drie jaar ijveren voor de 'eigen' straat in de Maastrichtse wijk Blauw Dorp. De zanger krijgt namelijk geen eigen straat.

Benny Neyman
Maastricht eert Benny Neyman met eigen straat

Zanger Benny Neyman krijgt een 'eigen' straat in de Maastrichtse wijk Blauw Dorp.

ANP
Jordy van Loon blaast nummer Benny Neyman nieuw leven in

Jordy van Loon gaat het nummer 'Het Achterhuis' van de Maastrichtse zanger Benny Neyman opnieuw uitbrengen.

Veel Rowwen Hèze, Benny Neyman herrezen in Top 2000

Rowwen Hèze staat dit jaar met maar liefst zes nummers in de Top 2000. Het is voor het eerst dat de band uit America zo ruim vertegenwoordigd is in de iconische jaarlijst van Radio 2.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten