Overslaan en naar de inhoud gaan

'Benelux moet op spoorweggebied één binnenland worden'

Geplaatst opzondag 26 november 2017 - 12:01

Het Benelux-parlement heeft een resolutie aangenomen waarin wordt aangedrongen op een goede afstemming rondom ticketing en reizigersinformatie.

Dat is één van de vier aanbevelingen die voort zijn gekomen uit het Benelux-parlement in Maastricht.

Ondoorzichtig en onhandig
Momenteel zijn niet alleen de zogenaamde 'spoorboekjes' in de Benelux-landen onvoldoende op elkaar afgestemd; ook het kopen van een vervoersbewijs is te ondoorzichtig en erg onhandig. Zo hebben reizigers bijvoorbeeld voor een grensoverschrijdende treinreis van Liége naar Maastricht twee treinkaartjes nodig. Deze kunnen nu nog alleen in de landen zelf, dus niet vooraf, gekocht worden. En daar moet verandering in komen. Het EurekaRail-programma wordt daarbij als voorbeeld gesteld.

Uitdoofscenario
Naast de aanbeveling rondom het
spoorwegbeleid, zijn er nog drie besluiten genomen. Zo wil het Benelux-parlement de regeringen van de drie lidstaten ertoe aanzetten om in 2030 volledig af te stappen van de verkoop van nieuwe auto's die rijden op fossiele brandstof en vanaf 2050 te gaan voor een gezamenlijk uitdoofscenario voor deze auto’s.

Daarnaast moet er volgens het parlement gekeken worden naar het pensioen van grensarbeiders en, naar aanleiding van de fipronil-crisis, pleitte zij voor gekoppelde communicatiesystemen en betere publieksinformatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen