Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Benelux moet op spoorweggebied één binnenland worden'

Geplaatst opzondag 26 november 2017 - 12:01

Het Benelux-parlement heeft een resolutie aangenomen waarin wordt aangedrongen op een goede afstemming rondom ticketing en reizigersinformatie.

Dat is één van de vier aanbevelingen die voort zijn gekomen uit het Benelux-parlement in Maastricht.

Ondoorzichtig en onhandig
Momenteel zijn niet alleen de zogenaamde 'spoorboekjes' in de Benelux-landen onvoldoende op elkaar afgestemd; ook het kopen van een vervoersbewijs is te ondoorzichtig en erg onhandig. Zo hebben reizigers bijvoorbeeld voor een grensoverschrijdende treinreis van Liége naar Maastricht twee treinkaartjes nodig. Deze kunnen nu nog alleen in de landen zelf, dus niet vooraf, gekocht worden. En daar moet verandering in komen. Het EurekaRail-programma wordt daarbij als voorbeeld gesteld.

Uitdoofscenario
Naast de aanbeveling rondom het
spoorwegbeleid, zijn er nog drie besluiten genomen. Zo wil het Benelux-parlement de regeringen van de drie lidstaten ertoe aanzetten om in 2030 volledig af te stappen van de verkoop van nieuwe auto's die rijden op fossiele brandstof en vanaf 2050 te gaan voor een gezamenlijk uitdoofscenario voor deze auto’s.

Daarnaast moet er volgens het parlement gekeken worden naar het pensioen van grensarbeiders en, naar aanleiding van de fipronil-crisis, pleitte zij voor gekoppelde communicatiesystemen en betere publieksinformatie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen