Overslaan en naar de inhoud gaan

'Benelux moet op spoorweggebied één binnenland worden'

Geplaatst opzondag 26 november 2017 - 12:01

Het Benelux-parlement heeft een resolutie aangenomen waarin wordt aangedrongen op een goede afstemming rondom ticketing en reizigersinformatie.

Dat is één van de vier aanbevelingen die voort zijn gekomen uit het Benelux-parlement in Maastricht.

Ondoorzichtig en onhandig
Momenteel zijn niet alleen de zogenaamde 'spoorboekjes' in de Benelux-landen onvoldoende op elkaar afgestemd; ook het kopen van een vervoersbewijs is te ondoorzichtig en erg onhandig. Zo hebben reizigers bijvoorbeeld voor een grensoverschrijdende treinreis van Liége naar Maastricht twee treinkaartjes nodig. Deze kunnen nu nog alleen in de landen zelf, dus niet vooraf, gekocht worden. En daar moet verandering in komen. Het EurekaRail-programma wordt daarbij als voorbeeld gesteld.

Uitdoofscenario
Naast de aanbeveling rondom het
spoorwegbeleid, zijn er nog drie besluiten genomen. Zo wil het Benelux-parlement de regeringen van de drie lidstaten ertoe aanzetten om in 2030 volledig af te stappen van de verkoop van nieuwe auto's die rijden op fossiele brandstof en vanaf 2050 te gaan voor een gezamenlijk uitdoofscenario voor deze auto’s.

Daarnaast moet er volgens het parlement gekeken worden naar het pensioen van grensarbeiders en, naar aanleiding van de fipronil-crisis, pleitte zij voor gekoppelde communicatiesystemen en betere publieksinformatie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen