Overslaan en naar de inhoud gaan

BeNeLiga: Limburgse clubs balen van gang van zaken

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 7:55

VVV-Venlo en Fortuna Sittard zijn er niet blij mee dat resultaten van een onderzoek naar een Belgisch-Nederlandse fusiecompetitie niet met hen gedeeld worden.

Dat meldt Voetbal International, dat een rondgang deed langs alle clubs.

Initiatiefnemers
Deloitte deed in opdracht van zes Nederlandse clubs (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht) en vijf Belgische clubs (Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, RC Genk en Standard Luik) onderzoek naar de potentie van zo'n BeNeLiga. De initiatiefnemers weigeren echter de onderzoeksresultaten met de andere clubs te delen.

Respectloos
"Het is een beetje vreemd dat wij amper geïnformeerd worden", zegt VVV-directeur Marco Bogers tegen het weekblad. Ook Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is not amused en noemt het proces 'respectloos naar de andere clubs en de voetbalgemeenschap'.

Plek
Het is sterk de vraag of clubs als VVV-Venlo en Fortuna Sittard, die in het rechterrijtje van de Eredivisie bivakkeren, in aanmerking zouden komen voor een plek in zo'n BeNeLiga. Ajax-directeur Edwin van der Sar gaf onlangs aan dat uiteindelijk alle partijen, dus ook de andere clubs, de Keuken Kampioen Divisie en bijvoorbeeld supportersgroeperingen hun mening over de plannen mogen geven.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen