Overslaan en naar de inhoud gaan

BeNeLiga: Limburgse clubs balen van gang van zaken

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 7:55

VVV-Venlo en Fortuna Sittard zijn er niet blij mee dat resultaten van een onderzoek naar een Belgisch-Nederlandse fusiecompetitie niet met hen gedeeld worden.

Dat meldt Voetbal International, dat een rondgang deed langs alle clubs.

Initiatiefnemers
Deloitte deed in opdracht van zes Nederlandse clubs (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht) en vijf Belgische clubs (Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, RC Genk en Standard Luik) onderzoek naar de potentie van zo'n BeNeLiga. De initiatiefnemers weigeren echter de onderzoeksresultaten met de andere clubs te delen.

Respectloos
"Het is een beetje vreemd dat wij amper geïnformeerd worden", zegt VVV-directeur Marco Bogers tegen het weekblad. Ook Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is not amused en noemt het proces 'respectloos naar de andere clubs en de voetbalgemeenschap'.

Plek
Het is sterk de vraag of clubs als VVV-Venlo en Fortuna Sittard, die in het rechterrijtje van de Eredivisie bivakkeren, in aanmerking zouden komen voor een plek in zo'n BeNeLiga. Ajax-directeur Edwin van der Sar gaf onlangs aan dat uiteindelijk alle partijen, dus ook de andere clubs, de Keuken Kampioen Divisie en bijvoorbeeld supportersgroeperingen hun mening over de plannen mogen geven.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen