Overslaan en naar de inhoud gaan

BeNeLiga: Limburgse clubs balen van gang van zaken

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 7:55

VVV-Venlo en Fortuna Sittard zijn er niet blij mee dat resultaten van een onderzoek naar een Belgisch-Nederlandse fusiecompetitie niet met hen gedeeld worden.

Dat meldt Voetbal International, dat een rondgang deed langs alle clubs.

Initiatiefnemers
Deloitte deed in opdracht van zes Nederlandse clubs (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en FC Utrecht) en vijf Belgische clubs (Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, RC Genk en Standard Luik) onderzoek naar de potentie van zo'n BeNeLiga. De initiatiefnemers weigeren echter de onderzoeksresultaten met de andere clubs te delen.

Respectloos
"Het is een beetje vreemd dat wij amper geïnformeerd worden", zegt VVV-directeur Marco Bogers tegen het weekblad. Ook Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün is not amused en noemt het proces 'respectloos naar de andere clubs en de voetbalgemeenschap'.

Plek
Het is sterk de vraag of clubs als VVV-Venlo en Fortuna Sittard, die in het rechterrijtje van de Eredivisie bivakkeren, in aanmerking zouden komen voor een plek in zo'n BeNeLiga. Ajax-directeur Edwin van der Sar gaf onlangs aan dat uiteindelijk alle partijen, dus ook de andere clubs, de Keuken Kampioen Divisie en bijvoorbeeld supportersgroeperingen hun mening over de plannen mogen geven.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen