Overslaan en naar de inhoud gaan

Benefietconcert voor bestolen bejaarde accordeonist

Geplaatst opdonderdag 26 mei 2016 - 7:41

Louis van den Bongaert organiseert een benefietconcert voor accordeonist André van Dijk. De 74-jarige muzikant kan door de diefstal van zijn accordeon en geluidsapparatuur, nog steeds niet optreden.

"André zijn accordeon is weliswaar een dag later teruggevonden, maar zijn boek met teksten en partituren is hij kwijt, net als zijn computer met begeleidende muziekbestanden. Dus die moet hij allemaal opnieuw programmeren. Optreden zit er voorlopig niet in", legt Louis van den Bongaert uit.

Verontwaardiging
De diefstal van de accordeon en geluidsapparatuur van André van Dijk na zijn optreden op 29 april in Kaffee 't Haantje in Maastricht leidde tot grote verontwaardiging. Bij thuiskomst die avond parkeerde de 74-jarige muzikant zijn auto in de garage onder het appartementencomplex waar hij woont. De volgende ochtend was de auto opengebroken en waren de spullen ontvreemd.

Lees ook: Bejaarde accordeonist beroofd: 'Muziek was mijn leven'

De schade liep volgens de Maastrichtenaar in de tienduizenden euro’s. Voor Louis van den Bongaert reden om hulp te bieden.

Benefietconcert
In overleg met Van Dijk en kastelein Erik Crijns van 't Haantje heeft Van den Bongaert besloten vrijdagmiddag tussen 12:00 uur en 15:00 uur een benefietconcert te geven.

"We gaan gewoon met de pet rond voor een vrije gift", zegt Crijns. "Van ons krijgt André zijn gewone honorarium, ook al speelt hij dus niet. En één gast heeft al honderd euro toegezegd. Maar we zijn blij met elke euro."

Lees ook: Gestolen accordeon terug bij bejaarde muzikant

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bejaarde accordeonist beroofd: 'Muziek was mijn leven'
Benefiet voor zieke bomen in Maastricht
Benefiet moet Hub'n Bub'n uit de brand helpen
Benefietacties voor zieke Levi Smeets (2)
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen