Overslaan en naar de inhoud gaan

Bende van Venlo-leider weggestuurd uit Sittardse gevangenis

Geplaatst opmaandag 13 juli 2020 - 6:03

De gevangenis in Sittard is klaar met Frenkie P. (47), de leider van de Bende van Venlo en één van de twee Limburgers met een onherroepelijke levenslange celstraf. Hij is overgeplaatst na een reeks incidenten in de bajes.

Dat blijkt uit informatie van L1. De incidenten worden bevestigd door een woordvoerder van de gevangenis.

Lees ook: Coronavirus zet streep door proces Bende van Venlo-kopman

Spontane hoestbui
Afgelopen donderdag ging het mis in de Sittardse gevangenis. Een medewerker van een energiebedrijf was voor een klus in de bajes en liep daar Frenkie tegen het lijf. Die was net op weg naar de luchtplaats. Waarom is niet bekend, maar Frenkie zou de medewerker van het energiebedrijf in zijn gezicht hebben gehoest.

Ongepaste taal
Daar bleef het niet bij. Een beveiliger van de Sittardse bajes sprak de Venlonaar aan op zijn gedrag, maar dat pakte verkeerd uit: Frenkie zou ook in zijn richting hebben gehoest. Daarna zou hij ongepaste taal hebben gebruikt richting personeel. Een woordvoerder van de gevangenis bevestigt de incidenten, maar kan vanwege privacy niet bevestigen dat het om Frenkie gaat.

Bus naar Alphen
Uit verschillende bronnen blijkt dat de leider van de Bende van Venlo na die incidenten in een isoleercel is geplaatst en inmiddels niet meer in Sittard vastzit. Hij zou zijn overgeplaatst naar de gevangenis in Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat hij de rest van zijn straf in een andere gevangenis uitzit. Daarvoor zou de inrichting in Vught in beeld zijn.

FRENKIE P
Frenkie P. (rechts, met paardenstaart) hoort zijn straf in de rechtbank van Roermond.
Foto: L1

Pleiten voor vrijheid
Frenkie kan de opstootjes missen als kiespijn. Hij zou op 1 april voor de rechter komen om zijn levenslange celstraf aan te vechten. Die zaak werd vanwege het coronavirus uitgesteld. Binnenkort moet hij alsnog pleiten voor zijn eigen vrijheid. Zijn advocate bleek zondag niet bereikbaar voor commentaar.

Levenslange Limburger
De Venlonaar is in 1994 tot levenslang veroordeeld voor het vermoorden van Ibrahim Karaca, Jeu Wissink, het bejaarde echtpaar Van Rijn, drie onbekend gebleven slachtoffers en vele andere delicten. In 1997 werd hij in hoger beroep tot dezelfde straf veroordeeld. Sindsdien bracht hij zijn tijd door in de Sittardse gevangenis.

Na Frenkie werden Olaf H. (moord echtpaar Sittard, 2003), Lau Geeraets (dubbele drugsmoord Venlo, 2006) en Jurandy T. (moord Sven Prins, 2015) als enigen in Limburg nog tot levenslang veroordeeld. Geeraets pleegde een dag na de uitspraak zelfmoord. De zaak van Jurandy loopt nog in hoger beroep.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen