helikopter, helikopterontsnapping, gevangenis, PI Roermond, Benaouf A.

Veroordelingen voor plan heli-ontsnapping blijven overeind

De veroordelingen voor negen verdachten die in oktober 2017 met een gekaapte helikopter crimineel Benaouf A. uit de gevangenis in Roermond wilden bevrijden, blijven overeind.

Politieactie Roosteren verijdelde ontsnapping gevangenis
Celstraffen voor poging 'helikopterontsnapping' Roermond

Negen mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van één tot zes jaar. Ze zijn veroordeeld voor een poging een gedetineerde uit de Roermondse gevangenis te bevrijden. Ook waren ze betrokken bij de voorbereiding van de kaping van een helikopter.

Schietpartij helikopterkaping bevrijdingsactie Roosteren 11 okt 2017
Eisen tot 9 jaar celstraf in hoger beroep helikopterzaak

In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag opnieuw celstraffen tot negen jaar geëist tegen negen mannen die in oktober 2017 een helikopter zouden hebben willen kapen om crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Politieactie Roosteren verijdelde ontsnapping gevangenis
Hoger beroep begint in zaak 'helikopterontsnapping'

Het hoger beroep in de zogeheten helikopterzaak begint maandag bij het gerechtshof in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie verdenkt negen mannen ervan dat ze in 2017 crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond wilden bevrijden met behulp van een gekaapte helikopter.

Topcrimineel moet boeten voor ontsnappingspoging Roermond

De Amsterdamse topcrimineel Benaouf A. moet flink boeten voor zijn ontsnappingspoging uit de gevangenis in Roermond. Een groep mannen wilde hem op 11 oktober 2017 bevrijden, maar dat mislukte. Nu wordt hij langer opgesloten.

Proces mislukte ontsnappingspoging PI Roermond van start

Voor de rechtbank in Amsterdam begint dinsdag het proces tegen negen mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een mislukte poging crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond te bevrijden.

Laatste verdachte ontsnappingspoging Roermond opgepakt

De laatste verdachte van betrokkenheid bij de ontsnappingspoging van crimineel Benaouf A. die nog voortvluchtig was, zit nu ook vast.

'Piloot verijdelde ontsnapping wilde helikopter saboteren'

De Colombiaanse helikopterpiloot die in oktober 2017 betrokken was bij de verijdelde ontsnappingspoging van crimineel Benaouf A. uit de Roermondse gevangenis, was in werkelijkheid van plan om de helikopter te saboteren.

'Hoofdverdachte verijdelde helikopterontsnapping opgepakt'

In Amsterdam-West is een man opgepakt die wordt gezien als een van de hoofdverdachten in de zaak rond de verijdelde helikopterontsnapping uit de gevangenis in Roermond.

Colombiaan ontkent rol bij heli-ontsnapping

Twee verdachten van de bevrijdingspoging met een helikopter, de Colombiaan Alvaro G.B. (54) en Abdellatif N. (24), blijven vastzitten.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten