Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben Verbong benoemd tot Limburger van Verdienste

Geplaatst opzaterdag 21 december 2019 - 10:47

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong is zaterdag benoemd tot Limburger van Verdienste.

Hij krijgt de provinciale onderscheiding voor zijn baanbrekende bijdrage aan de Nederlandse filmindustrie. Verbong zit dit jaar 50 jaar in het vak.

Verrast
Verbong werd door gedeputeerde Ger Koopmans verrast met de onderscheiding tijdens de uitzending van het L1-radioprogramma Cultuurcafé, vanuit Royal Theater in Heerlen.

L1

Hannie Schaft
De Limburgse filmmaker vestigde zijn naam in 1981 met de film Het meisje met het rode haar over verzetsheldin Hannie Schaft. Later volgde films als De Schorpioen (1984), De Kassière (1989) en De Flat (1994). Sinds 1997 werkt hij ook veelvuldig in Duitsland.

Rijtje
Als Limburger van Verdienste, de hoogste Limburgse onderscheiding, mag Verbong zich in het rijtje scharen met onder andere Tom Dumoulin, Rowwen Hèze, Pierre Cnoops en Gé Reinders.

L1
Zondag 22 december eert L1 regisseur Ben Verbong met negen films op televisie en een nieuw portret.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV