Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben van Dael ontslagen bij Fortuna Sittard

Geplaatst opzaterdag 17 december 2016 - 12:24

Fortuna Sittard heeft trainer Ben van Dael per direct ontslagen. De slechte resultaten in dit seizoen zijn aanleiding het contract met de coach per direct te beëindigen.

Van Dael werd een jaar geleden binnengehaald als opvolger van de ontslagen Peter van Vossen. In eerste instantie tekende hij een contract tot het einde van dat seizoen. Deze zomer werd de verbintenis nog verlengd tot medio 2019.

Resultaten
Vrijdag verloor de club in eigen huis kansloos met 0-4 van Den Bosch en ook vorige week was er een pijnlijk 3-1 nederlaag in Oss. Fortuna staat na 19 duels op plek 17 met 15 punten. Met daarbij de kanttekening dat er drie punten in mindering zijn gebracht als straf voor het niet nakomen van financiële afspraken. De club vindt het daarom noodzakelijk om een verandering door te voeren.

Ben van Dael wil zaterdag nog niet reageren op zijn ontslag.

Vervanger
Een woordvoerder van Fortuna Sittard laat weten dat de club hoopt voor 2 januari een nieuwe trainer te vinden. Dan staat de eerste training na de winterstop op het programma. De zoektocht naar een geschikte en beschikbare oefenmeester, met diploma, is in gang gezet. Volgens de woordvoerder van Fortuna is het niet de bedoeling dat een assistent het roer tijdelijk overneemt, tenzij er op 2 januari nog geen nieuwe trainer is.

Lees ook: Kan Fortuna met ontslag Van Dael het verval stoppen?

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna Sittard zoekt naar spits
Fortuna mist drie krachten voor wedstrijd tegen VVV
Van Dael wil aanblijven bij Fortuna-Sittard
Gün belooft Fortuna versterkingen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen