Overslaan en naar de inhoud gaan

Ben droomt van Songfestival: 'Beter dan Duncan Laurence'

Geplaatst opzaterdag 18 mei 2019 - 17:25

Al 23 jaar probeert Ben Pachen uit Maastricht een nummer van zijn hand in te sturen naar het Eurovisie Songfestival. Maar tevergeefs... hij krijgt geen reactie.

De zanger en liedjesschrijver laat zich echter niet uit het veld slaan. Hij is al bezig met de inzending voor 2020.

You make me out inside
Onze verslaggever zocht hem op in zijn woning, waar hij in zijn woonkamer een studio heeft gerealiseerd. "Ik had voor dit jaar echt een mooi nummer. Beter dan dat van Duncan Laurence, eerlijk gezegd. Maar ik heb geen reactie gekregen van de organisatie. Het nummer heet 'You make me out inside' en is een beetje reggae-achtig."

Inzending 2020
Pachen laat zich echter niet uit het veld slaan. Hij is alweer bezig met de inzending van 2020. "Ik kan daar nog niets over zeggen, omdat ik bang ben dat iemand anders met het idee aan de haal gaat. Ook qua melodie zeg ik er niets over. Het heeft iets te maken met het onderwerp 'wensen', maar meer zeg ik niet."

Regionale voorrondes
Als het aan Pachen ligt, gaat de selectieprocedure voor een nummer ook op de schop. "Ik ben voorstander van regionale voorrondes. Hieruit kan dan weer een landelijke winnaar worden gekozen. Pas daarna kan een producer aan het het nummer gekoppeld worden om een liedje verder te ontwikkelen."

Volgens Ben Pachen eindigt Duncan zaterdag op een zesde plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen