Overslaan en naar de inhoud gaan

Bemiddeling tussen kerkbesturen in Horst en Sevenum

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 21:57

Een mediator moet de samenwerkende parochies in het cluster Horst en het kerkbestuur van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord op één lijn zien te krijgen.

Die laatste parochie ziet clustering met de federatie in Horst niet zitten en wil zelfstandig blijven.

Cluster Horst
Volgens de zogenoemde ‘blauwdruk’ van het bisdom Roermond had de parochie Sevenum, Kronenberg en Evertsoord per 1 januari dit jaar op moeten gaan in het cluster Horst. Daarin werken de parochies uit Hegelsom, Melderslo, Meterik, America, Griendtsveen en de twee parochies uit Horst al met elkaar samen in een federatie onder één overkoepelend bestuur.

Zelfstandig blijven
Het kerkbestuur van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord vindt dat de eigen geloofsgemeenschap sterk genoeg is om zelfstandig te blijven. Uit protest tegen de clustering is vice-voorzitter en secretaris van de parochie Theo Wedemeijer opgestapt.

In gesprek
Oud-econoom van het bisdom André Filott gaat op korte termijn in gesprek met afgevaardigden van de federatie Horst en de Sevenumse parochie. Doel is afspraken te maken over toekomstige samenwerking. Filott was betrokken bij het opstellen van de visie waarin het bisdom zich uitspreekt voor clustering van parochies.

Dat is nodig vanwege het teruglopend aantal priesters en vrijwilligers en dalend kerkbezoek.

Lees vrijdag in Dagblad de Limburger een uitgebreider verhaal over de kerkbesturen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drukke laatste dagen van 2015 voor politie Horst
Meer tijd voor fusie parochie Sevenum met Horst
200 uur taakstraf voor verduisteraar kerkgeld (78)
Citaverde College stuurt alle leerlingen naar huis
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen