Overslaan en naar de inhoud gaan

Bemiddeling tussen kerkbesturen in Horst en Sevenum

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 21:57

Een mediator moet de samenwerkende parochies in het cluster Horst en het kerkbestuur van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord op één lijn zien te krijgen.

Die laatste parochie ziet clustering met de federatie in Horst niet zitten en wil zelfstandig blijven.

Cluster Horst
Volgens de zogenoemde ‘blauwdruk’ van het bisdom Roermond had de parochie Sevenum, Kronenberg en Evertsoord per 1 januari dit jaar op moeten gaan in het cluster Horst. Daarin werken de parochies uit Hegelsom, Melderslo, Meterik, America, Griendtsveen en de twee parochies uit Horst al met elkaar samen in een federatie onder één overkoepelend bestuur.

Zelfstandig blijven
Het kerkbestuur van Sevenum, Kronenberg en Evertsoord vindt dat de eigen geloofsgemeenschap sterk genoeg is om zelfstandig te blijven. Uit protest tegen de clustering is vice-voorzitter en secretaris van de parochie Theo Wedemeijer opgestapt.

In gesprek
Oud-econoom van het bisdom André Filott gaat op korte termijn in gesprek met afgevaardigden van de federatie Horst en de Sevenumse parochie. Doel is afspraken te maken over toekomstige samenwerking. Filott was betrokken bij het opstellen van de visie waarin het bisdom zich uitspreekt voor clustering van parochies.

Dat is nodig vanwege het teruglopend aantal priesters en vrijwilligers en dalend kerkbezoek.

Lees vrijdag in Dagblad de Limburger een uitgebreider verhaal over de kerkbesturen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer tijd voor fusie parochie Sevenum met Horst
Drukke laatste dagen van 2015 voor politie Horst
Citaverde College stuurt alle leerlingen naar huis
200 uur taakstraf voor verduisteraar kerkgeld (78)
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen