Overslaan en naar de inhoud gaan

Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2015 - 6:38

De Nationale Ombudsman wil opnieuw bemiddelen in de slepende kwestie rond kinderboerderij De Loi in Wellerlooi.

Beide partijen moeten dan wel bereid zijn te bewegen. Dat maakte burgemeester Manon Pelzer van Bergen donderdag bekend.

Voorwaarde
De ombudsman stelt wel een voorwaarde: de voorzitter van De Loi en de buren moeten allebei schriftelijk verklaren dat er nieuwe 'ontwikkelingen, kansen of wensen' zijn die uitzicht bieden op een succesvolle bemiddelingspoging.

Voor 1 april dienen de verklaringen ingediend te zijn bij de gemeente, waarna de ombudsman beoordeelt of hij een tweede poging waagt.

In de clinch
De Loi en de buren liggen al acht jaar met elkaar in de clinch. De buren klagen over parkeer- en geluidsoverlast van de bezoekers van de kinderboerderij. Ze verwijten de gemeente dat die de regels niet handhaaft.

Vele procedures werden en worden gevoerd, die veelal in het voordeel van de buren werden beslecht. Het juridisch steekspel leidde er vooral toe dat de standpunten verhardden.

Eerdere poging
Om de patstelling te doorbreken, werd in 2013 al eens de hulp ingeroepen van de Nationale Ombudsman. Ook die wist de partijen niet nader tot elkaar te brengen en gaf de opdracht terug.

Tijdens de vorige raadsvergadering vroeg voorzitter Theo Verhaegh van De Loi om de Nationale Ombudsman nog een keer in te schakelen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Mediator voor perikelen kinderboerderij Wellerlooi
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen