Man overlijdt onder boom Bemelen (11 maart 2021)

Teruglezen: Dode door storm, dakplaten kerk losgewaaid

Bij de voorjaarsstorm die donderdag over Limburg raasde, is in Bemelen een wandelaar om het leven gekomen. Elders waren de gevolgen minder dramatisch, maar toch zorgde de wind voor de nodige problemen.

Man overlijdt onder boom Bemelen (11 maart 2021)
Storm: wandelaar komt onder een boom terecht en overlijdt

Een wandelaar in Bemelen is donderdagmiddag overleden nadat hij geraakt werd door een omvallende boom.

Amstel Gold Race 2019
Polsbandjes, beveiligers: zo gaat de Gold Race dit jaar door

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft veel maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen toch een glimp kunnen opvangen van de race. "Het heeft geen zin om te komen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet over mensen die een poging willen wagen om toch de renners te zien.

Koen van der Maat jongste molenaar van Nederland
18-jarige Limburger is jongste molenaar van Nederland

De 18-jarige Koen van der Maat is de jongste molenaar van Nederland. De jonge molenaar was drie jaar toen hij voor het eerst een molen bezocht en is sindsdien verkocht.

Dumping Bemelen (5 juni 2020)
Vermoedelijk drugsafval gedumpt in Bemelen

In een bosgebied naast de Bemelerberg in Bemelen zijn vrijdagochtend meerdere vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden.

Hond, Stafford
Hond gestolen: politie zoekt man met 'hippie-uiterlijk'

De politie is woensdagavond een zoektocht gestart naar iemand met een 'hippie-uiterlijk' die een hond zou hebben gestolen in het gehucht Gasthuis, bij Bemelen.

Van Tienhovenmolen wieken restauratie Bemelen
Meer dan 100 jaar oude molenwieken verwijderd

De wieken van de Van Tienhovenmolen in Bemelen zijn er maandagmorgen met een kraan af getakeld. De stalen roedes gaan naar een molenbouwer voor restauratie. De houten frames werden afgelopen woensdag al verwijderd.

Uitvaart Pierre Pittie (4 apr 2020)
Dorp brengt laatste groet aan 'Bewaker van Bemelen'

Honderden inwoners van Bemelen hebben een laatste groet gebracht aan Pierre Pittie.

Tour de L1mbourg: Mathieu wil op Olympische Spelen winnen

Vrijdag in Tour de L1mbourg: presentator Sander Kleikers en tafelgast Gert Jacobs bespreken de individuele tijdrit met de vader van Mathieu van der Poel, Adrie, en Fred Rompelberg, de oud-wielrenner die ooit het werelduurrecord in handen had.

Nieuwe eikelmuizen uitgezet in bos bij Bemelen
Om te voorkomen dat de eikelmuis in Zuid-Limburg uitsterft, is vorige week een groep van zo'n 30 eikelmuisjes uitgezet in de omgeving van Bemelen.
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten