Overslaan en naar de inhoud gaan

Belparkeren verdringt chipknippen in Venray

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 18:08

Parkeerders in Venray maken fors meer gebruik van het belparkeren. Het chipknippen verliest juist aan populariteit. Dat constateren B en W tot hun genoegen.

De chipknip wordt per 1 januari 2015 afgeschaft.

Pinparkeren
Bij de parkeerautomaten aan de straat in Venray kan echter alleen betaald worden met contant geld, wat verreweg het meest gebeurt, of met de chipknip. De gemeente was van plan de automaten aan te passen, zodat straks ook met de pinpas betaald kan worden. De operatie zou 125.000 euro kosten. Daarbij staat betaald parkeren ook nog eens ter discussie.

Beperkte ombouw
Nu het belparkeren al bezig is de vervanger te worden van de chipknip, wordt de noodzaak minder. Bovendien wordt sowieso minder langs de straat geparkeerd en meer op terreinen met slagbomen. Daar is het tarief lager en kan met pinpas betaald worden. Dat is reden voor B en W om voor een beperkte ombouw van oude apparaten te kiezen. Kosten: slechts 41.000 euro.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkeerbeleid op de schop in Venray
Geen vrij parkeren in Venray
Parkeren in Venray wordt bijna overal gratis
Nieuw parkeerbeleid kost Venray 415.000 euro extra
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen