Overslaan en naar de inhoud gaan

Belparkeren verdringt chipknippen in Venray

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 18:08

Parkeerders in Venray maken fors meer gebruik van het belparkeren. Het chipknippen verliest juist aan populariteit. Dat constateren B en W tot hun genoegen.

De chipknip wordt per 1 januari 2015 afgeschaft.

Pinparkeren
Bij de parkeerautomaten aan de straat in Venray kan echter alleen betaald worden met contant geld, wat verreweg het meest gebeurt, of met de chipknip. De gemeente was van plan de automaten aan te passen, zodat straks ook met de pinpas betaald kan worden. De operatie zou 125.000 euro kosten. Daarbij staat betaald parkeren ook nog eens ter discussie.

Beperkte ombouw
Nu het belparkeren al bezig is de vervanger te worden van de chipknip, wordt de noodzaak minder. Bovendien wordt sowieso minder langs de straat geparkeerd en meer op terreinen met slagbomen. Daar is het tarief lager en kan met pinpas betaald worden. Dat is reden voor B en W om voor een beperkte ombouw van oude apparaten te kiezen. Kosten: slechts 41.000 euro.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkeerbeleid op de schop in Venray
Geen vrij parkeren in Venray
Parkeren in Venray wordt bijna overal gratis
Nieuw parkeerbeleid kost Venray 415.000 euro extra
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen