Overslaan en naar de inhoud gaan

Belletjetrekkers in verband gebracht met brandende boom

Geplaatst opdonderdag 8 juli 2021 - 17:04

Een groepje jongeren dat in de nacht van woensdag op donderdag belletje trok in de wijk Molenakker in Weert, wordt in verband gebracht met de mogelijke brandstichting in een monumentale beuk in die buurt.

Dat meldt de lokale website WeertdeGekste.nl donderdag.

Kwajongensstreek
Op een beveiligingscamera is te zien hoe een aantal jongeren over de Windmolen lopen en tussendoor belletje trekken. Dat lijkt op het eerste oog niet meer dan een kwajongensstreek. Maar nu in de vroege donderdagochtend in Molenakker brand werd ontdekt in een monumentale beuk tillen de buurtbewoners toch zwaarder aan deze vorm van nachtbraken.

Lees ook: Gieter en drone blussen brandende stokoude beukenboom

Buurtpreventie Molenakker wil daarom achterhalen wie deze jongens zijn. Daarvoor is een filmpje op Facebook gezet.

Mogelijk getuigen
De politie zou de jongeren graag spreken. Het kunnen de aanstichters zijn van de brand, maar ook getuigen. Wellicht hebben zij iets gezien van de mogelijke brandstichting in de boom, die meer dan een eeuw oud is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen