Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische vlaai bij Maastrichtse slager

Geplaatst opvrijdag 17 september 2021 - 17:11

Een slager uit het Maastrichtse Wolder en een bakker uit het Belgische Vroenhoven werken noodgedwongen samen. De grens tussen Maastricht en Vroenhoven is dicht door werkzaamheden.

Slager Jerôme Spronken uit de Maastrichtse wijk Wolder miste door de gesloten grensweg dertig procent klandizie. Nu kunnen Belgische klanten telefonisch hun bestelling opgeven en rijdt hij twee keer per dag naar Vroenhoven.

Omrijden
De weg is pas einde van het jaar begaanbaar. Spronken merkte dat zijn Belgische klandizie het niet ziet zitten om tien kilometer om te rijden.

Video: L1

Strot
Bakker Roland Emmerix uit Vroenhoven heeft hetzelfde probleem. Sinds de Tongerseweg open ligt ziet hij geen Nederlandse kentekens meer voor zijn zaak stoppen. "70 procent van mijn klanten komt uit Nederland. Na corona is nu weer de grens dicht. Het wordt ons door de strot geduwd. Samen staan we met de rug tegen de muur."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen