Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische pretparken, theaters, zwembaden in juli weer open

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 15:37

De zwembaden, pretparken, binnenspeeltuinen, wellnesscentra, theater-, bioscoop- en feestzalen mogen vanaf woensdag 1 juli in België weer de deuren openen.

Culturele activiteiten binnen worden beperkt tot 200 personen en openluchtevenementen tot 400. Dat heeft de Belgische regering besloten na overleg met de Nationale Veiligheidsraad. In de grensregio wordt er doorgaans ook door Limburgers gretig gerecreëerd in België.

Mondkapjes
Een mondkapje blijft verplicht in het openbaar vervoer, en wordt voor het publiek aanbevolen maar niet verplicht om te dragen in winkels en supermarkten. Mondmaskers zouden bij heropflakkering van de epidemie wel "verplicht kunnen worden" op drukke openbare plaatsen.

Meer sociale contacten
De regels rond sociale contacten worden opnieuw versoepeld. De inwoners van België mochten er al een 'persoonlijke bubbel' van 10, eventueel wekelijks wisselende, personen op nahouden met wie zij kunnen afspreken, en die wordt nu uitgebreid tot 15.

Volgens premier Sophie Wilmès verbetert de epidemiologische situatie per dag in het land, maar er komt geen latere sluiting van de horeca. Cafés en restaurants moeten nu uiterlijk om 01:00 uur 's nachts dicht.

Brusselse feestpartij
Afgelopen weekeinde gingen in Brussel honderden jongeren na sluiting de straat op waar ze zonder afstand te bewaren en zonder mondkapjes op nog lang feest vierden. De horeca stelde daarop voor sluitingstijden te verruimen voor een betere spreiding maar dat gebeurt niet. Wilmès veroordeelde de massale feestpartij in Brussel.

Nachtclubs en massa-evenementen blijven verboden. Vanaf 1 augustus worden evenementen binnen met 400 personen mogelijk, en buiten met 800.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen