Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische politie begeleidt praalwagens naar halfvasten

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 8:22

De lokale politie van Lanaken en Maasmechelen gaat zondag Nederlandse carnavalswagens, die dan meetrekken in de optocht, begeleiden over de A76/E314 richting België.

Dat schrijft de organiserende Maasmechelse carnavalsvereniging de Zavelzekskes in een bericht aan de Nederlandse verenigingen die zondag meetrekken in de internationale stoet in Maasmechelen.

Belgische begeleiding
"De Nederlandse carnavalsgroepen worden zondag om 10.00 uur opgewacht in Stein. Vandaar uit zullen we om 10.30 uur in een karavaan richting Maasmechelen trekken", zegt Tony Ramaekers, lid van de optochtcommissie van de Zavelzekskes.

Ontheffing
Ramaekers zegt dat er in samenspraak met de lokale politie Lanaken en Maasmechelen toch een ontheffing is geregeld. Iets dat ook voor de organisatie van groot belang is.

"Anders hadden we tien wagens minder gehad in onze stoet. Daarbij had onze prins dan geen wagen gehad. Deze staat immers in Nederland gestald", zegt hij opgelucht. "Kortom, fijn dat het alsnog geregeld is. Hopelijk kunnen we nu structurele afspraken maken zodat we de volgende jaren niet tegen deze problematiek aanlopen."

Omweg
Rijkswaterstaat liet eerder weten dat ze de karavaan niet meer via de A76 richting België wilde begeleiden. De dienst vindt het vervoer van de carnavalswagens te onveilig. Daardoor zouden de wagens een omweg van tientallen kilometers moeten maken, via Roosteren en Maaseik.

Lees ook: Lange omweg dreigt voor praalwagens naar halfvasten

Nederlandse zijde
Een woordvoerster van Rijkswaterstaat laat weten op de hoogte te zijn van de Belgische begeleiding van de carnavalswagens, maar zegt dat er aan Nederlandse zijde vooralsnog niks is geregeld.

Oplossing voor lange termijn
"Het is wel zaak dat we hier een oplossing voor vinden", zegt ze. "Niet alleen voor de korte termijn, maar vooral voor de lange termijn. Daarbij ga ik ervan uit dat wanneer de carnavalisten in de avond terugkeren naar Nederland er niet handhavend zal worden opgetreden."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Carnavalisten vragen ontheffing aan voor halfvasten-stoet
Mogelijk breder fietspad voor overtocht praalwagens
Carnavalisten gaan verkeer tellen op A76
Praalwagens tóch met toestemming over snelweg naar België
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen