Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belgische minister heeft geen haast met IJzeren Rijn

Geplaatst opzaterdag 21 februari 2015 - 12:50

De Belgische minister van mobiliteit, Jacqueline Galant, zet niet in op het zo snel mogelijk opnieuw in gebruik nemen van de goederenspoorlijn IJzeren Rijn.

Dat blijkt uit een interview met Galant in de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Zeer oud dossier
Daarin spreekt zij van een 'zeer oud dossier dat traag verloopt'. De minister vindt dat er eerst een meer betrouwbare studie moet komen over een eventuele heropening van de IJzeren Rijn. Ook moet Duitsland met een officieel standpunt komen.

Nederland verplicht
De IJzeren Rijn verbindt Antwerpen met het Ruhrgebied en loopt via Weert en nationaal park De Meinweg.
Nederland ziet mede daarom niets in de IJzeren Rijn maar is op basis van een oud verdrag wel verplicht mee te werken aan een heropening.

De besprekingen daarover staan al een hele tijd op een laag pitje.

Spoorverbinding
In het interview met Het Belang van Limburg zegt Galant dat eind deze maand opnieuw gekeken wordt naar een elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont. Die is nodig om aan te kunnen sluiten op het spoor in Weert en daarmee voorwaarde voor een spoorverbinding tussen Weert en Hamont.

Niets vastgelegd
"Er is nog niets vastgelegd. Maar met de top van de spoorwegen houden we alle investeringen nog eens tegen het licht. Ik weet dat mijn Nederlandse ambtgenoten Schultz van Haegen een positieve houding heeft over de verbinding naar Weert", stelt Galant.

Op de komende Benelux-ministerraad staat het onderwerp in ieder geval op de agenda.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzeren Rijn-doorbraak verrast Limburg
Gemeenten willen opheldering over IJzeren Rijn
Weer hoop voor goederenspoorlijn via Weert en Roermond
'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen