Overslaan en naar de inhoud gaan

'Belgische inlichtingendiensten onderbemand'

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 19:48

De Belgische inlichtingendiensten hebben te weinig mankracht.

Dat zeggen burgemeester Huub Broers van Voeren en lobbyist Mathijs Peters in het L1-AvondGasten.

Ridicuul
"België heeft 750 man in dienst bij de veiligheidsdiensten, waarvan er 150 niet eens aan het werk zijn, dat is natuurlijk een ridicuul laag aantal, ik denk dat we er bij de AIVD met gemak een nulletje bij kunnen zetten", zo stelt de adviseur Europese zaken die in Brussel woont en werkt.

Geld
De Belgische burgemeester vult aan: "Het is uiteraard onderbemand, dat is een van de grote klachten die we allemaal hebben. Maar er ontbreekt zeer veel geld in België." Broers zou er graag meer zien: "Je zou er al een factor meer moeten hebben alleen al in Brussel."

400 miljoen
Er wordt al langer geklaagd over het functioneren van de veiligheidsdiensten in België. Eerder besloot de regering daar om 400 miljoen euro extra te investeren in die diensten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Doden bij explosies metrostations Brussel'
Belgische burgemeester: aanslag was te verwachten
Limburgse ooggetuige: 'heb kinderen naar buiten gesleept'
Maastrichts gezin vreest voor leven kinderen na aanslagen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen