Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische Hells Angels plannen aanslag op kroongetuige

Geplaatst opdonderdag 22 januari 2015 - 20:41

Belgische Hells Angels plannen een aanslag op de kroongetuige in het proces over de Outlawsmoorden. Openbaar aanklager Ester Natus heeft dat donderdagavond bevestigd.

De motorbende zou bovendien juryleden intimideren, die ze hebben kunnen identificeren. Dat meldt het Belang van Limburg.

Videoconferentie
Aanklager Natus baseert zich op informatie van het Hasseltse parket. De aanslag zou in Tongeren of op de weg naar het gerechtsgebouw moeten plaatsvinden. De kroongetuige zou daarom maandag via een videoconferentie moeten worden verhoord. De Hells Angels zouden ook geïdentificeerde juryleden proberen te intimideren.

Grote mobilisaties
"We hebben hier drie dagen op rij vastgesteld dat de spanningen tussen de Hells Angels en de Outlaws hoog oplopen. We hebben zelf kunnen zien dat ze op korte tijd veel mensen op de been kunnen brengen", zei Natus.

Terreurniveau drie
In België is momenteel terreurniveau drie van kracht. Daardoor is er onvoldoende gespecialiseerde politiecapaciteit om de veiligheid van de kroongetuige te garanderen. Vorige week deden de Belgische autoriteiten al een beroep op de Nederlandse politie om in verband met de gespannen situatie en het Outlawsproces in Tongeren eventueel te assisteren.

Lees ook: Politie-aanvraag uit België was voor motorbendes

OM in Limburg
Bij het onderzoek naar de drievoudige moord op leden van de motorbende Outlaws in het Belgische Maasmechelen is destijds ook het Openbaar Ministerie in Nederlands-Limburg ingeschakeld.

Outlaws doodgeschoten
De Outlaws Freddy Put (52) en Jef Banken (58) en hun vriend Michael Gerekens (28) werden op 20 mei 2011 doodgeschoten en gevonden in een auto die half uit het water van de Zuid-Willemsvaart in Maasmechelen stak.

Drie Belgische Hells Angels zijn verdachten in het proces.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hells Angel krijgt dertig jaar cel voor Outlawmoorden
Hells Angel schuldig aan dood drie mensen in Maasmechelen
Outlaws motorbende
Outlaws-lid aangevallen in gevangenis in Hasselt
Politie-aanvraag uit België was voor motorbendes
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen