Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische grijpt het goud tijdens WK veldrijden

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 15:56

De Belgische Sanne Cant is voor de tweede keer wereldkampioen veldrijden geworden. In Valkenburg liet ze Katherine Compton na een spannende race haar hielen zien.

De Amerikaanse nummer twee leek lang op weg naar haar eerste wereldtitel, maar gaf de koppositie een halve ronde voor het einde weg.

Lees ook: Zilver voor Nederlandse Carmen Alvarado op WK veldrijden

Net niet
Voor Compton betekende het opnieuw een tweede plek op het WK, nadat ze in 2007, 2011 en 2013 ook al een zilveren medaille in ontvangst nam. Toen Cant haar zaterdag in het zicht van de haven klopte, leek de Amerikaanse renster te beseffen dat het wéér niet ging lukken. Daarop reed de Belgische op haar gemak richting de tweede wereldtitel op rij.

Cant werd dit seizoen ook al Europees kampioen veldrijden en was tevens de sterkste in haar thuisland. Overigens werd de Nederlandse Lucina Brand zaterdag derde in Valkenburg. Marianne Vos eindigde als achttiende.

Het fotoalbum van het WK veldrijden in Valkenburg vind je hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen