Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische grijpt het goud tijdens WK veldrijden

Geplaatst opzaterdag 3 februari 2018 - 15:56

De Belgische Sanne Cant is voor de tweede keer wereldkampioen veldrijden geworden. In Valkenburg liet ze Katherine Compton na een spannende race haar hielen zien.

De Amerikaanse nummer twee leek lang op weg naar haar eerste wereldtitel, maar gaf de koppositie een halve ronde voor het einde weg.

Lees ook: Zilver voor Nederlandse Carmen Alvarado op WK veldrijden

Net niet
Voor Compton betekende het opnieuw een tweede plek op het WK, nadat ze in 2007, 2011 en 2013 ook al een zilveren medaille in ontvangst nam. Toen Cant haar zaterdag in het zicht van de haven klopte, leek de Amerikaanse renster te beseffen dat het wéér niet ging lukken. Daarop reed de Belgische op haar gemak richting de tweede wereldtitel op rij.

Cant werd dit seizoen ook al Europees kampioen veldrijden en was tevens de sterkste in haar thuisland. Overigens werd de Nederlandse Lucina Brand zaterdag derde in Valkenburg. Marianne Vos eindigde als achttiende.

Het fotoalbum van het WK veldrijden in Valkenburg vind je hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen