Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgische burgemeester: 'Nederlanders, blijf thuis'

Geplaatst opdonderdag 19 maart 2020 - 18:12

Burgemeester Raf Terwingen van de Belgisch-Limburgse grensgemeente Maasmechelen ergert zich aan groepen Nederlandse fietsers die op dit moment nog toertochten maken door zijn gemeente.

"Hele groepen Nederlandse wielertoeristen komen nog steeds naar Maasmechelen. Normaal zie ik dat graag, maar nu niet", aldus Terwingen. Hij deed zijn uitspraken donderdag in L1mburg Centraal op L1-tv.

Meer beperkingen
België heeft strengere maatregelen genomen tegen de verspreiding van corona dan Nederland. Zo moeten Belgen thuisblijven, behalve als ze voor belangrijke zaken de deur uit móeten. Ook geldt er een samenscholingsverbod.

Lees ook: Fietsers opgelet: in groep de grens oversteken mag niet

Spanningen
Terwingen snapt dat elk land zijn eigen maatregelen treft: "Ieder moet voor zijn eigen deur vegen en op zijn eigen manier met deze crisis omgaan. Maar die verschillen veroorzaken wel spanningen".

Belgen moeten ook thuisblijven
Hij wil niet alleen dat het Nederlands (wieler)toerisme in België stopt. Belgen zouden volgens hem nu ook de grens niet over moeten gaan om in Nederland ontspanning te zoeken of er boodschappen te doen als dat niet strikt noodzakelijk is.

Volgens Terwingen moeten de maatregelen desnoods worden gehandhaafd aan de grens.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen