Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch noodweer treft ook traject Maastricht-Visé

Geplaatst opvrijdag 1 juni 2018 - 20:10

Net over de grens kampt België met hevig noodweer. Modderstromen, onweer en overstromingen teisteren de zuiderburen, waardoor treinen op het traject Maastricht-Visé voorlopig niet rijden.

Dat laatste meldt een incidentenbestrijder van ProRail op Twitter.

Hevige regenval
'Vanwege flinke wateroverlast door hevige regenval in Eijsden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Maastricht en Visé', schrijft hij. Hoewel er ook aan de Nederlandse kant van Limburg veel regen viel, zijn er vooralsnog geen meldingen bekend van extreme omstandigheden of problemen met openbaar vervoer.

Rampenplan
In Voeren, dat op een steenworp van de grens ligt, is het rampenplan van kracht. Het naastgelegen Moelingen is zelfs onbereikbaar door de wateroverlast, schrijft VRT. De politie heeft alle wegen rondom Moelingen afgesloten en er worden dammen gebouwd met zandzakken. Een bankgebouw in Maaseik vloog in brand, nadat de bliksem er was ingeslagen. En ook in Tongeren was het rampenplan een tijd van kracht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen