uitzicht centrale NA

2300 bezwaarschriften tegen gascentrale bij Grevenbicht

In Belgisch-Limburg hebben 2300 mensen een bezwaarschrift ingediend tegen de plannen voor de bouw van een grote gascentrale in Dilsen-Stokkem, net over de grens bij Grevenbicht.

Inzetje Jurgen Conings in foto leger zoektocht (21 mei 2021)
Medicatie voor psychoses gevonden in rugzak Jürgen Conings

De rugzak die eerder deze week in de zoektocht naar Jürgen Conings is gevonden, is vrijwel zeker van de voortvluchtige militair. Behalve munitie en proviand zat er ook medicatie tegen psychoses in de tas.

Jurgen Conings in uniform gespiegeld (21 mei 2021)
Rugzak met munitie gevonden in zoektocht Jürgen Conings

Tijdens een zoektocht naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings is woensdag een rugzak met jachtmunitie gevonden. De rugzak lag in Dilsen-Stokkem, vlakbij de plek waar eerder de auto van de militair bleek te staan.

Inzetje Jurgen Conings in foto leger zoektocht (21 mei 2021)
Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings in Hoge Kempen

Belgische militairen en agenten zijn woensdag opnieuw een zoekactie in Nationaal Park De Hoge Kempen gestart naar de voortvluchtige militair Jürgen Conings.

stock basisschool school scholen
Samenwerking basisscholen Limburg en Belgisch-Limburg

Nederlands- en Belgisch-Limburg gaan de komende twee jaar samen het verloop bekijken van projecten om de basisschool gezonder en groener te maken.

Jo Brouns burgemeester Kinrooi (13 jan 2020)
Virusvariant in Geleen baart Maaslandregio zorgen

Nu de Britse variant van het coronavirus is opgedoken in Geleen, nemen de zorgen over die virusvariant toe in de Belgische Maaslandregio.

Jos Lantmeeters
Jos Lantmeeters nieuwe gouverneur Belgisch-Limburg

Belgisch-Limburg heeft een nieuwe gouverneur. Dat wordt de 56-jarige Jos Lantmeeters. Hij is lid van de Vlaams-nationalistische partij N-VA.

Belgische politiecontrole grenscontrole aan de grens met Limburg
Limburgse burgemeesters: grenzen België moeten open

Het kabinet moet ervoor zorgen dat de grenzen met België zo spoedig mogelijk weer open gaan. Die dringende oproep doet burgemeester Penn-te Strake van Maastricht, samen met andere burgemeesters en voorzitters van de veiligheidsregio’s in de grensstreek.

Grenscontrole controle België Withuisveld (27 mrt 2020)
Bezoek vanuit Belgisch-Limburg mag weer

Inwoners van de provincie Belgisch-Limburg mogen vanaf zondag de Nederlandse grens weer oversteken voor een bezoek aan een huishouden van maximaal vier personen.

Theo Bovens (25 nov 2019)
‘Theo Bovens ook gouverneur van Belgisch-Limburg’

Gouverneur Herman Reynders van Belgisch-Limburg heeft bij zijn afscheid de ludieke suggestie gedaan om Theo Bovens hem te laten opvolgen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten